<
Новинки

Рецензія на фільм «Спляча красуня»

Усе найкраще у фільмі легко вмістилося в трейлер

Днем студентка Люсі ( Браунінг ) Займається не дуже цікавими речами: копіює документи, ковтає якусь медичну кишку в рамках неясних досліджень, іноді заходить на лекції. Зате на вечір знаходиться підробіток поувлекательней: Люсі починає відвідувати особняк, в якому завжди потрібні юні неодягнені жінки.

У «Сплячої красуні» був приголомшливий трейлер - холодний, інтригуючий, великий напис «Джейн Кемпіон представляє», порцеляновий Емілі Браунінг на кадрі, манірний англійська за кадром. На жаль, все краще в фільмі легко вмістилося в ту саму хвилину і тридцять секунд. Які і справді дуже хороші.

Головна героїня Люсі підписується на роботу офіціантки в закритому клубі за інтересами. Дівчата в білизні і без забобонів по відношенню до використаної губній помаді обслуговують за вечерею охайних старичків, потім обносять їх віскі. Якось раз Люсі пропонують затриматися і пройти на наступний рівень: потрібно випити трохи нарколептіков, як слід виспатися в красивій спальні і не вельми поміркувати над деякими питаннями. На жаль, крім нічного життя легкої на підйом дівчата (яка хоч періодично і виробляє відразливе враження, принаймні ніяк не дає занудьгувати) в дебюті режисера Джулії Лі зачіпаються і інші заняття героїні - і щоразу незрозуміло, навіщо, до чого і хто все ці люди. Елегантною - хто сперечається - манерою прати причинно-наслідкові зв'язки Джулія Лі володіє досконало, в результаті до сюжету «Сплячої красуні» більше питань, ніж відповідей, але задавати ці питання чомусь незручно. А раптом всі інші зрозуміли? Зовсім бездарна, а дуже добре зроблена картина про самотність, холодності і ролі жінки, яка більш-менш зводиться до шматка м'яса, навмисне виглядає замкнутої в собі, гладкою, скляної сферою. Ні, ніхто цим нічого не хотів сказати. Просто одягнися і візьми свій конверт, дорога. Чому? А непочему.

Залишайтеся з нами на зв'язку і отримуйте свіжі рецензії, добірки і новини про кіно першими!
Усе найкраще у фільмі легко вмістилося в трейлер   Днем студентка Люсі (   Браунінг   ) Займається не дуже цікавими речами: копіює документи, ковтає якусь медичну кишку в рамках неясних досліджень, іноді заходить на лекції Яндекс Дзен | Instagram | Telegram | Твіттер

А раптом всі інші зрозуміли?
Чому?