<
Новинки

Рецензія на фільм: Джон Картер (планетарна фантастика)

Сюжет: Ветеран війни Джон Картер (Тейлор Кітч) позбувся сім'ї і тепер мандрує по землі в пошуках золота. Опинившись в таємничої печері, він стикається віч-на-віч з прибульцем, що володіє пристроєм для міжпланетних переміщень. Картер вбиває незнайомця і потрапляє на Марс, після чого опиняється в полоні у аборигенів. На щастя, завдяки місцевій гравітації Картер виявляється сильнішим багатьох: він здатний не тільки врятувати себе, а й змінити хід багаторічної війни.

***

Неважко уявити, як було глядачам, які побачили в далекому 1977 році "Зоряні війни». Безліч інопланетян, які розмовляють чужою мовою, неймовірні спецефекти, труднозапомінающіеся назви планет і розмови про Силу. Все це заворажівло і змушувало уважно стежити за твориться на екрані фантастичним божевіллям. Цілком можливо, зараз ми спостерігаємо народження нових «Зоряних воєн». По крайней мере, все необхідне у «Джона Картера» є.

Не секрет, що саме книги Берроуза стали основою для багатьох фантастичних і пригодницьких фільмів, включаючи ті ж «Зоряні війни». І, можливо, деякі глядачі, які не знайомі з першоджерелом, візьмуть в багнети деяку схожість сюжету «Джона Картера» з уже відомими їм фільмами. Проте це справжнісінький «літній» блокбастер з вражаючими уяву спецефектами, оригінальною і виразною історією, масштабної постановкою, якісно проробленою всесвіту, в якій знайшлося місце безлічі різноманітних істот і грандіозних локацій. І хоча солідна тривалість спочатку може відлякати, нудьгувати під час перегляду навряд чи доведеться, бо екшен-сцени грамотно розподілені, а вдалі жарти вистрілюють із завидною регулярністю. Не забули творці і про жіночу аудиторію. Мало того що головний герой весь фільм ходить напівголий, так ще й романтичної лінії приділено не останнє місце. Єдине, в чому дійсно можна дорікнути творців «Джона Картера», так це в бляклих людських персонажах, губляться на тлі комп'ютерних партнерів (від вихідців з Pixar подібного можна було очікувати). Але це проблема майже всіх сучасних блокбастерів.

Підсумок: Якісний фентезі-епік з великим потенціалом. Ідеальне кіно для сімейного перегляду.

Сюжет: Ветеран війни Джон Картер (Тейлор Кітч) позбувся сім'ї і тепер мандрує по землі в пошуках золота

Марсіани з розпростертими обіймами вітають землянина.